Ga naar de inhoud

Gastgezinnen gezocht

Word Groningen het nieuwe thuis voor Nele uit Estland?

Weet jij wat scenografie is; dan is Nele je ideale gastdochter.
Weet je niet wat scenografie is; ook dan is Nele de ideale gastdochter. Want zeg nou zelf, het van elkaar leren is toch de basis van uitwisselingen?

Vanaf augustus tot de zomervakantie 2024

Eind augustus 2023 is het voor Nele zover: zij komt naar Nederland. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Nele gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Ze kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor Nele, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag zij niet naar Nederland komen. Leert Nele dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook niets over scenografie. Een gemiste kans dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: ‘Bij welk gastgezin mag de creatieve Nele tot de zomervakantie 2024 komen wonen? In de video stelt Nele zich al even voor.

Quote van haar ouders: “Het liefst hebben wij haar thuis, maar dit is de grote droom van Nele! Ik denk dat zij de perfecte uitwisselingsstudent is.”  

Interesses    Tennis • Kunst • Bakken • Muziek luisteren • Afspreken met vrienden
Eigenschappen    Attent • Zelfstandig • Zorgzaam

Nele in het kort:

  • Ik hou erg van kunst en maak zelf ook schilderijen, tekeningen en beelden. Het creatief hiermee bezig zijn maakt mij echt gelukkig.
  • Ik speel tennis voor mijn plezier en volg samen met mijn moeder ook wat lessen.
  • In de toekomst wil ik scenografie gaan studeren aan de Estse Kunstacademie. Scenografie zit tussen beeldende kunst en theater in.
  • Samen met mijn ouders heb ik over de hele wereld mogen reizen. Helaas ben ik nooit langer dan drie weken op een plek gebleven.
  • Ik vind bijna alles leuk om te doen, zelfs de dingen die anderen verschrikkelijk vinden zoals schoonmaken, afwassen of de was doen. Wanneer ik dit samen met iemand doe, haal ik er zelfs nog meer plezier uit.

Hoe word ik gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van onze Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf. 

Meer informatie? 
Willen jullie Nele een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of highschoolholland@travelactive.org.

Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin!