Ga naar de inhoud

hard rijden, waarom toch?

Heel veel mensen ergeren zich aan het harde rijden door onze wijk. Voornamelijk op de hoofdwegen: Siersteenlaan, De Held, Leegeweg. We weten inmiddels dat hard rijden niets in tijdwinst oplevert; nul onder de 50 km en als je 100 km per uur rijdt op een 80 km-weg scheelt je dat 1½ minuut per 10 km.

Laten we daarom naar ons eigen gedrag kijken, immers een beter leven begint bij jezelf. Rijd ik rustig, trek ik niet te hard op, voel ik me relaxed in mijn auto? En als het antwoord ‘nee’ is: waarom rijd ik zo hard? Hangt het werkelijk van deze ene minuut af dat ik het gaspedaal zo hard in trap? Meestal is de reden ons gevoel van dat moment: je bent opgejaagd, geïrriteerd, in gedachten en je wilt naar huis.

Het zou zo fijn zijn als we rustig en relaxed thuis aankomen, de auto eventueel 100 meter verderop parkeren omdat er op dit moment even geen plekje vrij is voor de deur en we geen probleem maken van die extra minuut die ons dit kost. Stress is een belangrijke factor in het onaangenaam maken van het leven, dus lieve wijkbewoners: RELAX…….!!! Even een tandje rustiger door de wijk en laat je ergernissen varen…..