Ga naar de inhoud

Humanitas project Levensverhaal

Vertel mij uw verhaal, we maken er een boekje van!

Mevrouw Houwing (1937) heeft al een lang leven achter zich. Haar levensverhaal gaat over voor- en tegenspoed, over een jeugd tijdens de wederopbouw en over de problemen die zij ondervond door haar visuele beperking. Humanitas vrijwilliger Ita de Regt heeft het opgeschreven en er een boek van gemaakt. Het is inmiddels in beperkte oplage gedrukt en in familie- en vriendenkring verspreid. Mevrouw Houwing: “Mijn kinderen vonden het heel fijn dat het verhaal vastligt, voor als ik er later niet meer ben. En mijn kleinzoon zei: ik vind er nu nog niet zoveel aan, oma, maar dat zal later vast anders zijn.”

Vrijwilligers van Humanitas project Levensverhaal helpen graag bij het optekenen van uw verhaal. Levensverhalen kunnen van grote waarde zijn voor familie en vrienden, maar ook voor uzelf. Daarnaast heeft het samen optekenen van het verhaal een sociaal aspect. Vrijwilliger Ita: “Van interviewen kwam soms niet veel terecht, omdat we een klik hadden en vaak ook gewoon hebben zitten kletsen.”

Wilt u, net als mevrouw Houwing, ook hulp bij het opstellen van (een deel van) uw levensverhaal? Neem dan contact op met Humanitas: 050-3126000 / mip.groningen@humanitas.nl. Na aanmelding komt een coördinator bij u thuis om kennis te maken. Vervolgens zoeken we een passende vrijwilliger die samen met u aan de slag gaat om uw levensverhaal op te tekenen.