Ga naar de inhoud

humanitas wil helpen met schrijven van levensverhaal

Ingezonden door Humanitas:

Uw verhaal delen met anderen kan van veel waarde zijn voor uzelf en voor anderen, of u nu al een heel leven achter u hebt of nog midden in het leven staat. Een vrijwilliger van Humanitas kan u helpen (een deel van) uw levensverhaal vast te leggen.

Sommige mensen hebben een moeilijke tijd doorgemaakt en willen dit delen met anderen. Denk aan het overwinnen van een ziekte, het worstelen met psychische problemen of vluchten naar Nederland vanwege oorlog. Veel ouderen willen graag hun herinneringen en ervaringen aan hun kinderen en kleinkinderen doorgeven. Herinneringen ophalen heeft een luchtige kant van ‘die goeie oude tijd’, maar ook een bedachtzame kant van ‘hoe was het ook alweer?’. Er zijn gebeurtenissen, mijlpalen, episoden en kruispunten in het leven. Omdat niet iedereen in staat is hier een goed lopend verhaal van te maken, helpen vrijwilligers van project Levensverhaal van Humanitas bij het schrijven en vormgeven ervan. Dit is zowel voor de deelnemer als voor de vrijwilliger een bijzonder en intiem proces.

De vrijwilliger komt bij u thuis om herinneringen op te halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Eventueel kunt u samen op zoek naar een gedicht, een lied en foto’s om het verhaal te illustreren. Het bewaren van waardevolle herinneringen kan in boekvorm, maar ook in de vorm van een website, een tijdschrift, een collage… De Levensverhaal-vrijwilligers sluiten graag aan bij uw wens.

Heeft in interesse in het optekenen van uw verhaal en kunt u daarbij een helpende hand gebruiken? Neem dan contact op met Humanitas via 050-3126000 / mip@humanitas-groningen.nl