Ga naar de inhoud

Humanitas zoekt Vrijwillig Coordinatoren bij project Voorlezen

Vrijwilliger bij het voorleesproject: “Als ik mijn fiets op slot zet, roept hij al enthousiast mijn naam. Eerst vertelt hij verhalen over school en voetbal. Daarna gaan we lezen en spelletjes doen. Hij gaat echt vooruit.”

Wil jij meehelpen om deze waardevolle ontmoetingen te organiseren? 

Bij project Voorlezen worden kinderen spelenderwijs geholpen in hun taalontwikkeling wanneer ouders niet (goed) in staat zijn dit zelf te doen. Vrijwilligers lezen de kinderen thuis voor of  lezen samen met het kind, doen (taal)spelletjes met ze of ondernemen andere activiteiten waarin communicatie belangrijk is. Plezier in taal staat voorop! Het voorleesproject is er voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Als Vrijwillig Coördinator breng je kind en vrijwilliger met elkaar in contact. Je voert kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers en met gezinnen thuis. Op basis van wensen en persoonlijkheden probeer jij goede matches te maken. Mocht een vrijwilliger ergens tegenaan lopen, dan ben jij het eerste aanspreekpunt. 

Het voordeel aan dit vrijwilligerswerk is dat je je eigen tijd kan indelen (afspraken met kinderen zijn vaak na schooltijd). Verder tref je een diversiteit aan mensen. Een coördinator vat het zo samen: “Ik woon al lang in Groningen maar sinds dit werk, heb ik een compleet nieuwe wereld aan mensen ontmoet.” Daarnaast werk je samen met een gezellig team en wordt je goed ondersteunt door de projectcoördinator.

Spreekt het je aan om met kinderen en vrijwilligers te werken en deze aan elkaar te verbinden? En heb je 6 à 10 uur per week tijd? Kom bij ons gezellige team en word Vrijwillig Coördinator bij Voorlezen. Bel naar 050-3126000 of mail naar mip.groningen@humanitas.nl.