Meteen naar de inhoud

interview met Ingrid Bel

winnaar 2e prijs fotowedstrijd De Held

Zou je jezelf kort willen voorstellen? Wie ben je, waar woon je in de wijk, hoe lang al, wat doe je in het dagelijks leven, enz.

Mijn naam is Ingrid Bel. Ik ben een geboren en getogen Stadjer. Samen met mijn 2 zonen en onze kat woon ik sinds 1997 op Wierde 1 in De Held. En mijn vriend woont, heel toevallig ook in De Held. Op dit moment doe ik een opleiding Jobcoach en werk ik als consulent bemiddeling en coaching voor het team SW detacheringen van de gemeente Groningen. Prachtig werk om mensen die in dienst zijn van Iederz, aan werk te kunnen helpen en in werk te kunnen behouden. Werk is zoveel meer dan inkomen. Werk betekent voor veel mensen zelfstandigheid, sociale contacten hebben, een doel hebben, je nuttig voelen en meedoen in de maatschappij. Ik vind mezelf een veelzijdig iemand. In mijn loopbaan heb ik al veel verschillende dingen gedaan. En mijn interesses zijn ook divers. Wat ik mooi vind zijn kunst, cultuur, kleur, interieur, stijlvol, natuur, muziek, lekker eten, tuinieren, een spelletje doen, wandelen, met vrienden zijn, film kijken. Ik help mensen met richting geven over kleur in hun interieur door samen een moodboard te gaan maken. En ik vind het heel erg leuk om foto’s te maken. Dit doe ik met mijn telefoon. Ik kijk graag op Instagram en laat me graag inspireren door naar foto’s van anderen te kijken. Soms zet ik ze op mijn eigen Instagram account en op die van De Held Ik nodig iedereen uit om mij te volgen Ingrid.bel.31 en ook foto’s te plaatsen in #deheld of #deheldgroningen.

Hoe bevalt het wonen in De Held jou?

Het wonen in De Held bevalt mij erg goed. Ik ben het steeds meer gaan waarderen. Ik woon hier rustig aan de rand van de stad.  Wat het wonen hier zo prettig maakt is dat je in 20 minuten fietsen midden in het centrum van de stad bent. Je woont in een stadswijk maar je woont ook in het buitengebied.

En er is heel veel wandelgebied rondom De Held. Het Aquamarijnpad, De Eelderbaan, ’t Roege Bos en het Westpark zijn heerlijke plekken om te gaan wandelen. Er is nu zelfs ook een wandelroute van wandelnet.

Hoe ben tot de winnende foto gekomen?

Mijn foto: rust, ruimte, water en groen aan de rand van de stad, De Held Groningen.

Op de foto zie je de Anna Blamanstraat, Wierde 1 en Han Diepmankade. We kwamen langs de vijver en ik zag twee kleuren in het water. Echt heel bijzonder. Ik dacht hier wil ik een foto van maken. Ik heb even gewacht tot de zon weer achter de wolken vandaan kwam en ook nog een vlaag wind, en tada…

Fotografeer je vaker? Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik heb fotograferen altijd al leuk gevonden en kan met bewondering kijken naar mooie foto’s en de verhalen achter de foto’s. In 2018 heb ik als vrijwilligster (medewerker PR en communicatie)  gewerkt voor NonFiction Photo. De organisatie in Groningen die de World Press Photo in Groningen presenteert.  In het verleden heb ik ook wel een keer een cursus gedaan maar om eerlijk te zijn weet ik hier niet meer veel van. De techniek van fotografie ligt mij minder. Ik heb wel oog voor compositie. Echt erop uitgaan om te fotograferen deed ik niet vaak. Ik nam meer kiekjes tijdens vakanties enzo. De afgelopen maanden is het wel een hobby geworden om te gaan fotograferen. Ik raakte geïnspireerd door een vriendin die veel foto’s op Instagram plaatste. Toen ben ik dit ook gaan doen. Gewoon met mijn telefoon, foto’s maken als ik ga wandelen. Soms kijk ik naar buiten en dan moet ik er gewoon even uit. De meeste foto’s die ik tot nu toe maak zijn foto’s van luchten. Ik ga er bijna altijd alleen op uit. Heel soms met een vriendin. Ik zou later wellicht als ik meer tijd heb wel met een goed fototoestel willen leren fotograferen en bijvoorbeeld bij een fotoclub gaan. Ik vind mijn foto’s daar nu niet mooi genoeg voor. In Vinkhuizen zit bijvoorbeeld fotoclub Trefshot. Ik volg hun op Instagram. Daar worden mooie foto’s gemaakt.

Heb je vaker meegedaan met een wedstrijd? Heb je al eerder iets gewonnen?

Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan een wedstrijd. En ook nog iets win.

Wat is jouw gouden tip voor anderen om een mooie foto te maken?

Kijk goed om je heen. Zie je iets gebeuren? Zie je een mooie lichtval, een mooie lucht, de zon opkomen of ondergaan…..shoot!