Ga naar de inhoud

lintje voor onze held theo grömmel

Theo Grömmel met zijn vrouw Elma, met in het midden Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog. Foto via gemeente Schiermonnikoog.

Burgemeester Ineke van Gent reikt vrijdagmiddag, namens ambtgenoot Koen Schuiling, een koninklijke onderscheiding uit aan Theo Grömmel, bestuurslid van de wijkraad en inwoner van De Held.

Theo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, dit voor zijn inzet voor de hardloopsport in Noord-Nederland. Onze Held(enaar) werd specifiek geëerd voor zijn werk als drijvende kracht achter de Monnikenloop op Schiermonnikoog. Theo is een drijvende kracht in de organisatie van de Monnikenloop op Schiermonnikoog. ‘Mede door zijn inzet is dit hardloopevenement uitgegroeid tot een volwaardig en niet meer weg te denken evenement op het eiland’, schrijft de gemeente in een persbericht. Zaterdag is de twintigste editie van de Monnikenloop, daarna neemt Theo afscheid.

Naast de Monnikenloop is Theo al jaren als vrijwilliger actief bij onder andere de organisatie van de 4Mijl van Groningen, Nacht van Groningen, Plantsoenloop en Bommen Berendloop. Ook heeft hij zich ingezet voor de Stadsparklopen, Road to Rotterdam trainingslopen, Start-to-Run loopclinics, Omloop Grolloo en de Ambtenarenloop.

Op de foto staat Theo met zijn trotse vrouw Elma. In het midden de burgemeester van Schiermonnikoog, Ineke van Gent. Foto via gemeente Schiermonnikoog.