Ga naar de inhoud

Mis het snertfeest niet!

Op zaterdag 9 november is er ’s middags in het stadhuis van Groningen en ’s avonds in het Groninger Forum hét SNERTFEEST over gezond en lokaal voedsel. Wat is er nodig om gezond te kunnen eten? Ook als je een kleine portemonnee hebt? En hoe krijgen we meer lokaal voedsel op ons bord? Want het is toch raar dat we voedsel van heinde en verre halen, terwijl het ook naast de deur groeit?

Het Snertfeest is gratis toegankelijk en onderdeel van festival Let’s Gro. ’s Middags staat er tussen 13.00 en 18.00 uur binnen en buiten het stadhuis op de Grote Markt in Groningen een bomvol (snert)programma met onder meer een inspiratiemarkt met lokale voedselverbeteraars, de aftrap van de eerste Voedselhub in Groningen en twee praatprogramma’s over hoe we gezonder kunnen gaan eten, bijvoorbeeld op school. En natuurlijk is er gratis snert. Heel veel snert!
’s Avonds sluiten we het Snertfeest af in het Groninger Forum met een gesprek met Teun van de Keuken over zijn meest recente boek: De mens is een plofkip.

Het complete (SNERT)programma:

Vanaf 13.00 uur is er in het stadhuis op de Grote Markt in Groningen de Kouk en Zopiemarkt met onder andere lokale voedselverbeteraars, een ideeënmuur en een proeverij.

Om 13.00 uur kunt u op de Grote Markt getuige zijn van de start van de eerste Foodhub in Groningen en hoe Stichting Toentje, Boerderij Ommeland, Gemeente Groningen, Noorderpoort en Voedselbank Stad Groningen de handen ineenslaan voor meer lokaal voedsel in het schap, in de horeca, in de klas en bij de voedselbank.

Om 14.00 uur is er in het stadhuis een praatprogramma waarbij Wilbert van de Kamp spreekt met inwoners van Groningen, de Maripaangroep (Jumbo supermarkten) en een voedselcoach over de vraag hoe we samen gezonder kunnen gaan eten.

Vervolgens is het om 16.00 uur in het stadhuis tijd voor de live show van De Linkse Mannen Lossen het Op: zij hebben het met o.m. Teun van de Keuken (o.m. bekend van de keuringsdienst van Waarde) en een brugfunctionaris over gezond en lekker eten op school.

Om 19.30 uur spreekt Wilbert van de Kamp met Teun van de Keuken in de Rabozaal van het Groningen Forum over zijn meest recente boek: De mens is een plofkip. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten als gevolg.