Ga naar de inhoud

Operatie Ring Zuid

Vanaf september 2024 kunnen auto’s over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden! Om dat mogelijk te maken, moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen (A28 en de N7). Een behoorlijke operatie! Van eind maart tot begin september 2024 worden daarom verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 5 maanden lang ernstige verkeershinder op.

Ernstige verkeershinder

De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen eind maart en begin september, elke dag 80.000 auto’s (20%) minder op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan loopt het verkeer gegarandeerd vast. 

Laat de auto staan

Onze dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas tussen eind maart en begin september je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Vaststaan of meebewegen. Wat doe jij?