Ga naar de inhoud

alles wat je moet weten over de leukste wijk van groningen

wijk de held

geschiedenis

eerste vinex wijk

De Held was de eerste Vinex-wijk van de gemeente Groningen, waarvoor de plannen in de jaren ’90 van de 20e eeuw werden gemaakt. Refererend aan het voor Noord-Groningen zo kenmerkende wierdenlandschap, is De Held opgebouwd uit verschillende woonmilieus die op (schier)eilanden c.q. terpen tussen het groen of in het water liggen. Ieder eiland beschikt over een eigen identiteit. De naam verwijst naar de polders waarin de wijk is gebouwd: de Jonge Held en de Oude Held, die op hun beurt weer zijn vernoemd naar de molens en gemalen die de polders droog hielden.

Siersteenlaan
De Held
wonen in de wijk

wonen met plezier

Wijkbewoners wonen hier met plezier, vanwege het groen, het water, de relatieve rust en toch de nabijheid van voorzieningen, snelwegen en binnenstad en omdat het gewoon prettig wonen is. Een wijk met weinig voorzieningen, maar dichtbij andere wijken waar die wel te vinden zijn. Een wijk met weinig problemen en nauwelijks overlast. Een wijk met een goede balans tussen rust en activiteit.

Kliefdiep, De Held
speeltuin Wijk De Held
Leegeweg, Wijk De Held
Met het Roege Bos als achtertuin en de binnenstad op 15 minuten fietsen, is het heerlijk wonen in De Held.
Puck
Odette
bewoonster De Held

blijf op de hoogte en meld je aan
voor de nieuwsbrief

We zijn een actieve wijk. Wil je niks missen dan blijf je met onze nieuwsbrief op de hoogte. 


aanmelden nieuwsbrief

tussen groen en water

De wijk bestaat uit verschillende eilandjes die in het water of tussen het groen zijn gelegen. Hierdoor heeft elk buurtje zijn eigen identiteit.

jong

De Held is een jonge woonwijk waar veel gezinnen zich vestigen. Er zijn veel voorzieningen voor kinderen in de wijk.

bereikbaar

Je rijdt binnen enkele minuten de ringweg op, waardoor de wijk zeer gunstige uitvalswegen heeft en de wegen naar Assen en Drachten binnen handbereik zijn.