Ga naar de inhoud

prijs voor kledingbank

Ieder jaar reikt de ChristenUnie Groningen de ‘Barmhartige Samaritaan’ uit, een vrijwilligersprijs waarbij wordt verwezen naar de Bijbelse gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Met deze prijs wil de ChristenUnie aandacht vragen voor het belang van vrijwilligerswerk in de gemeente en laten zien wat voor mooie initiatieven er al bestaan. Met de prijs worden mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de gemeente Groningen in het zonnetje te gezet.

Dit jaar mocht voorzitter Natascha Snoek de prijs ontvangen namens kledingbank De Zeecontainer. De Zeecontainer is een stichting die kleding inzamelt en deze kosteloos beschikbaar stelt aan inwoners uit de gemeente Groningen met een minimaal inkomen. Daarnaast kunnen mensen die zich bij De Zeecontainer hebben aangemeld ook schoenen, speelgoed en kleine huishoudelijke artikelen krijgen. Er komen wekelijks zo’n 200 huishoudens langs bij De Zeecontainer. Mensen vinden hier, naast het uitzoeken van kleding en andere spullen, ook een luisterend oor.

Vorig jaar was de winnende instelling Het Overweeghuis, een opvangplek waar prostituees tot rust kunnen komen en kunnen overwegen te stoppen met het werken als prostituee, waarbij ze geholpen en bijgestaan worden door vrijwilligers.

Een trotse Natascha Snoek neemt de prijs in ontvangst.