Ga naar de inhoud

sint maarten

Bericht uit de Gezinsbode:

GRONINGEN Het werd toch nog een gezellige Sint Maarten in Groningen en zeker in de Oscar Wildestraat in De Held. In deze straat doen ze allemaal hun best om het het hele jaar door gezellig te hebben met elkaar.

Niet alleen met de feestdagen, maar eigenlijk altijd als er een excuus is voor een feestje. Een voetbaltournooi, Kerst, oud en nieuw. Om de kinderen met Sint Maarten een extra feestelijk gevoel te geven werd de kerstverlichting lekker vroeg opgehangen, zodat het hofje aan de Oscar Wildestraat er met Sint Maarten al feestelijk uitzag.

De Groninger middenstand hield Sint Maarten low-profile dit jaar, maar veel kinderen gingen niettemin de straat op met hun lampionnen. Burgemeester Koen Schuiling ging in zijn speciaal op kinderen gerichte vragenrubriek op YouTube in op hoe iedereen veilig Sint Maarten kon vieren.

Niet iedereen wilde de deur opendoen uit angst om besmet te worden met corona of juist uit angst om iemand anders te besmetten. Maar op veel plekken waar kinderen wel konden aanbellen om een liedje te zingen stond een lichtje voor de deur. Op sommige adressen was voor de deur met krijt een vak aangegeven, waar een zak of een door met lekkers stond. Kinderen konden dan zelf een traktatie pakken.

Zo werd het met een beetje improviseren toch een een bijzonder feestje.