Ga naar de inhoud

Toerit 36 Drachten en afrit 35 Hoogkerk twee weken dicht

Van zondag 26 juni 22.00 uur tot vrijdag 8 juli 22.00 uur is de toerit 36 vanaf de rotondes Laan Corpus den Hoorn richting Drachten afgesloten. Ook de afrit 35 Hoogkerk voor verkeer uit de richting Groningen is dicht.

Combinatie Herepoort werkt in deze periode aan de noordzijde van de zuidelijke ringweg, tussen Hoogkerk en Corpus den Hoorn. Behalve afrit 35 en toerit 36, is ook de noordelijke rijstrook richting Drachten afgesloten. Verkeer rijdt op dit deel over één rijstrook en moet rekening houden met vertraging. Combinatie Herepoort voert verschillende werkzaamheden uit. Zo wordt aan de noordzijde tijdelijk een deel van de geluidsschermen weggehaald en gaat de aannemer bezig met het aanbrengen van heipalen voor nieuwe portalen. Dat zijn de constructies over de weg heen waaraan verkeersborden hangen.

Het verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn en vanaf Ring West wat richting Drachten rijdt, wordt omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan en kan bij Hoogkerk de A7 weer op. Verkeer op de A7 richting Hoogkerk, rijdt door naar afrit 34 Westpoort en kan vanaf daar terugrijden naar Hoogkerk. Kijk voor meer informatie op de website van Groningen Bereikbaar.