Ga naar de inhoud

Voldoende AED’s in onze wijk

Goed om te weten: er zijn voldoende AED’s verspreid in onze wijk aanwezig. Drie zijn altijd bereikbaar: 1 bij een van de flats aan de Siersteenlaan, 1 op de Natalie Barneykade en 1 bij de kinderopvang aan de Leegeweg. Bij huisartsenpost De Held hangt nog een AED, binnen, dus alleen bereikbaar als de huisartsenpost open is.

In heel Nederland bestaat een netwerk van burgerhulpverleners die direct bericht krijgen zodra er een slachtoffer in hun buurt gemeld wordt bij 112. Deze mensen hebben allemaal een reanimatiecursus gedaan en hebben zich opgegeven als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Het streven van HartslagNu is om een landelijk dekkend netwerk van AED’s en burgerhulpverleners te hebben. Slechts in afgelegen gebieden lukt dat nog niet helemaal, in de stad Groningen en dus ook in De Held gelukkig wel. De burgerhulpverleners krijgen bij een noodgeval de locatie door van de dichtstbijzijnde AED, halen deze op en zijn binnen enkele minuten bij het slachtoffer.

Het is voor iedereen verstandig een reanimatiecursus te volgen. U krijgt dan ook de vraag of u zich als burgerhulpverlener wilt opgeven bij HartslagNu. Zo zijn er al vele levens gered.