Ga naar de inhoud

Wie wil een kind helpen met Taal?

Ook bij ons in de buurt, met name in Vinkhuizen, zijn er heel veel kinderen die graag hulp willen bij het lezen en de Nederlandse taal. Ze staan te popelen om aan de slag te gaan, maar er is een groot tekort aan vrijwilligers.

Hieronder staan enkele oproepjes vermeld. Wil je graag een kind helpen vooruit te komen in de wereld, meld je dan bij Humanitas op het vermelde mailadres of telefoonnummer en maak een kind blij!

Een jongetje in groep 1 kan niet goed meekomen op school. Zijn moeder spreekt Indonesisch en geen Nederlands. Kan jij misschien een uurtje per week langsgaan bij dit gezin in Vinkhuizen en het ventje voorlezen, met hem praten en taalspelletjes doen om zijn plezier in het Nederlands te vergroten? Het maakt een wereld van verschil. De maandag- of donderdagmiddag heeft hun voorkeur. Meer weten?  g.vanalteren@humanitas.nl 06 83810223 (whatsapp)

Jongen in groep 3 spreekt niet goed Nederlands en zijn moeder kan hem daarbij niet helpen: zij spreekt Roemeens. Ze wonen in Vinkhuizen. Wil jij eens per week een uurtje langskomen om prentenboeken met hem te lezen, te praten en taalspelletjes te doen? Dat maakt een wereld van verschil. Meer weten?  g.vanalteren@humanitas.nl 06 83810223 (whatsapp)

Een kindje in groep 3 kan met de taal niet lekker meekomen. Dat is verdrietig. Zijn ouders kunnen daarbij niet helpen: zij hebben een andere moedertaal. Wil jij wekelijks bij dit gezin langs te komen en dit kindje voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen? Dat zou super zijn: het maakt een wereld van verschil.  Ze wonen in Vinkhuizen. Meer weten?  g.vanalteren@humanitas.nl 06 83810223 (whatsapp)